Excel ZELFDE.DAG Functie

Samenvatting

De Excel ZELFDE.DAG functie geeft een datum terug op dezelfde dag van de maand, n maanden in het verleden of in de toekomst. U kunt ZELFDE.DAG gebruiken om vervaldata te berekenen. Gebruik een positieve waarde voor maanden om een datum in de toekomst te krijgen, en een negatieve waarde voor data in het verleden.

Doel

Verschuivingsdatum n maanden in de toekomst of in het verleden

Resultaat

Nieuwe datum

Syntaxis

=ZELFDE.DAG (begindatum;aantal_maanden)

Argumenten

Begindatum – Startdatum als geldige Excel-datum.

aantal_maanden – Aantal maanden voor of na begindatum.

Gebruiksaanwijzingen

Gebruik ZELFDE.DAG om dezelfde datum in de toekomst of in het verleden te krijgen. Gebruik voor maanden een positieve waarde voor toekomstige data en een negatieve waarde voor data in het verleden. Bijvoorbeeld, als A1 de datum 1 februari 2018 bevat, kunt u de datum een maand vooruit met:

=ZELFDE.DAG(A1;1) // retourneert 1 maart 2018

ZELFDE.DAG houdt rekening met laatse dag van de maand.

Bijvoorbeeld ZELFDE.DAG zal de laatste dag van de maand respecteren:

=ZELFDE.DAG (“31-Jan-2019”;1) // retourneert 28-Feb-2019

ZELFDE.DAG zal ook schrikkeljaren respecteren:

=ZELFDE.DAG (“31-Jan-2020”;1) // retourneert 29-Feb-2020

Zie hieronder voor meer voorbeelden van formules die de ZELFDE.DAG-functie gebruiken.

 

De Excel EOMONTH functie geeft de laatste dag van de maand, n maanden in het verleden of in de toekomst. U kunt EDATE gebruiken om vervaldata, vervaldata en andere data te berekenen die op de laatste dag van een maand moeten landen. Gebruik een positieve waarde voor…..

De Excel WORKDAY-functie neemt een datum en geeft de dichtstbijzijnde werkdag in de toekomst of in het verleden, gebaseerd op een door u opgegeven offsetwaarde. U kunt de WORKDAY-functie gebruiken om zaken te berekenen zoals scheepsdata, leveringsdata en opleverdata…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *